Toimintamme alkoi v. 1999 vanhojen armeijakavereiden vuosittaisesta tapaamisesta Luutnantin kesämökillä Hämeenlinnassa. Parin vuoden kuluttua päätimme pitää hauskaa pelaamalla vuokra-aseilla paintball-sotaa. Kesällä 2005 vaihdoimme airsoft-aseisiin.

Airsoft-aseita on hankittu lisää vuosien varrella, samoin tapahtumaan sopivaa armeijamateriaalia. Sotilaspuvut ja softisaseet vuokrattiin kohtuuhintaan peleihin kavereillemme. Päätimme laajentaa kutsuttujen listaa lukuisten peruutusten takia, alkuperäinen porukka alkoi ’ukkoontumaan’ ja perhe-elämä tuntui vievän heidän kaiken aikansa.

Ensimmäinen iso pelimme oli siis Operaatio sininen 2006 elokuun 26. päivä. Peli sytytti vanhat luokka- ja armeijakaverit siinä määrin, että päätimme järjestää siihen vielä kaksi jatko-osaa.

Tapahtumat onnistuivat yli odotustemme ja tämän takia päätimme laajentaa/kehittää pelejämme entistä isommiksi ja paremmiksi.

Kotiniemen valtio suuntaa edelleen tulevaisuuteen eli tulevia pelejä suunnitellaan jo parin vuoden aikajänteellä. Ulkoistettuja pelejä on tullut mukaan kuvioihin ja teemme yhteistyötä muiden kanssa pelijärjestelyissä.