Jersey-saaga jatkuu jo viidennellä osallaan!

 

Yleistä

Peli sijoittuu vaihtoehtotulevaisuuteen. Tämäkin peli pelataan uudella noin 100 hehtaarin pelialueellamme. Peli-saaga on saavuttanut yllättävän suosion vuosien varrella. Peli pelataan seka eteläisellä pelialueella eli S2 offarilta käsin etta myoskin pohjoiselta (S3 offarilta käsin) alueelta.

 

Saksa ja NL  etc pelaavat S3 offarilta käsin.

Britit ja USA eteläisempi S2 offari.

 

Peli laajennetaan hakkuuaukion lisäksi reilusti sekä etelän että pohjoisen suoalueen suuntaan. Nain laajalti ei ole pelattu paljon koskaan etelaisen alueen suhteen!

 

Tarina

Tilanne Englannissa on edennyt huolestuttavasti kuluneen vuoden aikana. Saksa- Venäjä- Puola- Tsekki – Palkkasotilas koalitio on saanut vankan jalansijan eteläisestä Englannista ja hallitsee käytännössä aluetta Bristolista Margateen täysin. Margaten satamakaupunkia hyökkääjät käyttävät sillanpääasemana, jota kautta maahan tuodaan joukkoja ja varusteita suuria määriä.

Ison-Britannian hallitus, kuningasperhe ja sotatilaministeriö on siirretty Lontoosta turvaan Hebridien saarelle, josta he johtavat toimintaa.

Isolla- Britannialla on edelleen vahva armeija ja erittäin vahva Yhdysvaltain tuki takanaan, miehiä ja aseita riittää, samoin kaikki kynnelle kykenevät miehet ja naiset pyritään saamaan vastarintaan maahan tunkeutunutta hyökkääjää vastaan. Ongelmaksi molemmille puolille on muodostunut lentotoiminta, joka rajoittaa huomattavasti panssarivaunujen käyttöä. Lisäksi venäläisten tekemässä kostoiskussa aikaan saatu elektromagneettinen pulssi (EMP) tuhosi huomattavan osan kaikesta siviili ajoneuvokannasta miehitetyllä alueella. Kostoisku oli osoitus Venäjän mahdista sen jälkeen kun nuori 16v Bob Snowden, onnistui tunkeutumaan ilmastointikanavaa pitkin venäläiseen tukikohtaan Southamptonissa ja puukottamaan kuoliaaksi venäläisen Marsalkka Tihunovin sekä tuhoamaan huomattavan määrän sodankäynnille merkityksellistä materiaalia asettamillaan pommeilla.

Bob onnistui myös pakenemaan tekopaikalta ja hänet julistettiin Iso- Britannian hallituksen puolesta kansallissankariksi. Venäläiset tarjosivat huomattavia palkkioita siviiliväestölle Bobin päästä, mutta kavaltajaa ei löytynyt. Alkoi pelottelun ja uhkailun aika ja kun ei sekään tehonnut niin alkoivat summittaiset siviiliväestöön kohdistuvat terroritoimet, jotka eskaloituivat asymmetriseksi sodaksi Southamptonissa ja lähiympäristössä. Tällöin Moskovasta tuli käsky, yli koalition muiden tahojen, suorittaa ”operaatio rottajahti” joka tarkoitti käytännössä kolmen 25.den megatonnin ydinaseen yhtäaikaista pudottamista Southamptonin keskustaan. Tuho oli järkyttävää luokkaa, jopa koalitio hämmentyi iskun rajuudesta siinä määrin, että ydinaseet vedettiin pois operatiivisesta mahdollisuudesta.

 

 

 

Yllä on kaksi MI-6 kaappaamaa kuvaa venäläisten arkistosta iskun ajalta.

 

Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa moinen miljoonia ihmishenkiä vaatinut toimi aiheutti tyrmistystä ja yhdysvaltojen kongressissa alettiin puuhaamaan kostoiskua Venäjälle, mutta pelko maailmanlaajuisesta ydinsodasta sai osapuolet sopimaan, että nyt näiden aseiden aika on ohi tässä sodassa.

Britannian joukot yhdessä siviilikaartin sekä äärettömän pätevän Yhdysvaltain armeijan kanssa alkoivat sissisodan valloittajia kohtaan. Esille kaivettiin erään Larry Thornen opit siitä miten hyökätä ja kadota äänettömästi. Iskuja suoritetaan kautta linjan, huollosta operatiivisiin joukkoihin päämajoja unohtamatta.

Viholliskoalitiossa tämä herättää suunnatonta kauhua koska ”aaveet” ovat oppineet käyttämään taitavasti maastoa hyödykseen hyökätessä ja vetäytyessä. Lisäksi suuret määrät tarkka-ampujia kylvävät pelkoa hyökkääjien riveissä. ” One shot one kill ” on muodostunut näiden tarkka-ampuja ryhmien motoksi. Ja he kantavat suurella ylpeydellä varustustaan kentällä.

 

 

 

Eräs tarkka-ampujien käyttämä motivaatiokortti.

 

 

 

 

Toisaalta tiedustelu, joka varmistaa sen että jonnekin kannattaa ja voi hyökätä, on merkittävässä roolissa vihollisen heikkouksien tutkimisessa. Tiedustelijoilta vaaditaan pitkäjänteistä ja tarkkaa työtä heidän lähtiessään sinne jonnekin tutkimaan tilannetta. Tiedustelijoiden ensisijaisena tavoitteena on saada maalialueesta hyvä ja kattava selvyys, jonka kanssa voi komentajalle antaa raportin tilanteesta. Toisinaan tiedustelu ei löydä mitään tai löytää vain vähäpätöisen maalin, ja tällöin komentaja päättää jatkotoimista ripeästi. Mikäli maali on selkeästi hyökkäämisen, tuhoamisen, häirinnän arvoinen kokoaa johtaja tarvittavat alijohtajat kokoon ja laatii suunnitelman jatkotoimista. Tiedustelijoiden tulee välttää tulikontaktia viimeiseen asti, koska tiedustelutoiminnan paljastuminen aloittaa vastapuolelta toimenpiteet välittömästi.

Koska Saksa-Venäjä- Puola- Ranska- Tsekki akseli on saavuttanut sillanpääaseman ja kyennyt rakentamaan isohkon tukikohdan alueelleen on heidän ensisijaisena tarkoituksenaan pitää saavutettu asema, ja kaukotiedustelu/-partioinnolla tehdä maata puolustavaa Britti- USA kohtaan tunnusteluhyökkäyksiä sekä isomman kohteen löytäessään pyrkiä tuhoamaan kohde totaalisesti ja näin hajottaa vihollisen asevoimien toimintakykyä.

Britti- USA pyrkii toimimaan sissi/asymmetrisen sodan tavoin aiheuttaen sekaannusta ja tuhoa maalialueillaan. Joskin heillä tulee olemaan myös tiedusteluun liittyviä tehtäviä, joissa pyrkimys ei ole avata tulta vaan ottaa kohteesta selko ja saada komentoportaaseen ajantasaista tietoa vastapuolen liikkeistä, jotta maahanatunkeutuneelle koalitiolle voidaan aiheuttaa maksimaalinen isku minimaalisin menetyksin.

Brittien ja USA:n esikuntaa on palkattu hämärä mutta osaava Gautlet Inc.. Tämän yrityksen toimeksiannot ovat olleet henkilösuojauksesta aluevalvontaan, joten vaikka yrityksen toimintamenetelmiä ihmisoikeusjärjestöt arvostelevatkin niin maata puolustavan osapuolen johtajat antavat heille vapaat kädet saadakseen olla turvassa mahdollisten vihollisten iskujen kohdalle sattuessa. Gauntlet Inc. ei tule toimimaan operatiivisena ryhmänä, ellei heidän turvaamansa henkilöt ole selkeästi vaarassa. Tällöin Gauntlet Inc. toimii oman He-Su protokollansa mukaan ja pyrkii saattamaan vaarassa olevat arvohenkilöt turvaan vihollisen toiminnalta.

Pelissä tulee olemaan selkeästi tiedustelu- ja sabotaasipohjaista toimintaa. Tiedustelijat ovat ensiarvoisessa asemassa, koska vihollisen liikkeet ja toiminta pitää saattaa esikuntien tietoon mahdollisimman pian. Sabotaasitoiminnalla ja tarkka-ampujatoiminnalla vaikutetaan moraalia heikentävästi viholliseen sekä mahdollisesti voitetaan maa-alueita tai saavutetaan muuta hyötyä pelillisesti. Vaikka pelissä on paljon tarkka-ampujia ja tiedustelijoita, muodostavat rivimiehet kuitenkin armeijoiden selkärangan. Rivimiehet joutuvat hyökkäämään, puolustamaan, toimimaan erilaisissa pioneeritehtävissä ja mahdollisesti suojaosastoina, mikäli esimerkiksi tiedustelusta odotetaan tulevan väkivaltaista tiedustelua. Britannian kansalliskaartin tehtävät tulevat olemaan paljolti avustavia toimia, koska kansalliskaartia ei ole sotilaallisesti varustettu, aseita lukuun ottamatta ja kansalliskaartin koulutus on hyvin vaillinaista.

 

Ilmoittautuminen

Peliin ilmoittautuminen alkoi 18.7. 2014.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 14.10. 2014.

Pelimaksujen eräpäivä on 19.10. 2014.

Peliin ilmottautuessa kannattaa mainita jos haluaa erikoistehtävän: tiedustelija, tarkka-ampuja yms. Tarkka-ampujalla on oltava aina tähystäjä mukanaan. Eli tarkka-ampujat toimivat taistelijapareina tähystäjän kanssa.

Osapuolten komentajille (komentajat on jo nimetty!) sekä joukkueen johtajille peli on ilmainen, mutta kriteerit päästä moiseen toimeen on toki hieman kovempi kuin rj.llä, ei kuitenkaan kohtuuton.

 

Ikäraja

K13/sopimuksen mukaan.

 

Pelimaksu

10 euroa.

 

Pelaajaraja

250.

 

Turvallisuussuunnitelma/ensiapu/vastuuvakuutus/henkilörekisteriseloste

Pelin järjestäjä on tehnyt lain vaatiman turvallisuussuunnitelman. Tämä on luettavissa Kotisivuillamme ja pelipaikalla.

Pelipaikalla on huolehdittu ensiapuvalmiudesta. Pelipaikalla on lääkäri, sairaanhoitaja, lähihoitaja ja muitakin ensiaputaitoisia. Ensiapulaukkuja on 4 kpl.

Pelitapahtumalla on vastuuvakuutus. Pelin järjestäjä on tehnyt myös lain vaatiman henkilörekisteriselosteen.

 

Osapuolet

Iso-Britannia

USA

Iso-Britannian kansalaiskaarti

 

VS:

Venäjä

Saksa

Puola

Ranska

Tsekki

Palkkasotilaat

 

VARUSTERAJAT

Vaatetus

Iso- Britannia:

Kaikki Isossa- Britanniassa käytössä olevat maastopuvut on sallittu. Päähineeksi puvun kanssa soveltuva kenttälakki, boonie, kypärä tai punainen baretti. Avopäinkin saa pelata.

USA:

Kaikki USA:n maastopuvut sallittu. Päähineeksi pukuun sopiva boonie, kenttälakki, kypärä tai sininen baretti. Avopäinkin saa pelata.

Iso-Britannian kansalliskaarti:

Vain siviilivaatetus tai jotain sotilasvarustetta, ei kuitenkaan mitaan taytta univormua, vaan lahinna patruunavyo, leipalaukku, reppu yms sotilastarvikkeita!

 

Gauntlet Inc. :

Oma puku koodinsa. Tama osapuoli on ns. suljettu osasto.

 

Venäjä:

Kaikki venäläiset maastokuviot sallittu. Päähineeksi puvun kanssa soveltuva kenttälakki, boonie, kypärä tai vihreä baretti/ kommandopipo. Avopäinkin saa pelata.

 

Saksa:

Kaikki saksalaiset maastokuviot sallittu. Päähineeksi puvun kanssa soveltuva kenttälakki, boonie, kypärä tai musta baretti/ kommandopipo. Avopäinkin saa pelata.

 

Puola, Ranska, Tsekki (+ palkkasotilaat):

Kaikki maastokuviot sallittu. Päähineeksi puvun kanssa soveltuva kenttälakki, boonie, kypärä tai musta baretti/ kommandopipo. Avopäinkin saa pelata. Suositellaan puolan lippuhihamerkkiä osapuolen erottamiseksi.

Kaikki ranskalaiset ja belgialaiset maastokuviot ovat sallittu. Päähineeksi puvun kanssa soveltuva kenttälakki, boonie, kypärä tai musta baretti/ kommandopipo. Avopäinkin saa pelata.

Kaikki tsekkiläiset/ tsekkoslovakialaiset ovat maastokuviot sallittu. Päähineeksi puvun kanssa soveltuva kenttälakki, boonie, kypärä tai musta baretti/ kommandopipo. Avopäinkin saa pelata.

Jos maastopukusi on erikoinen (palkkasotilas tms., niin on tämä oikea osastosi).

 

Kantolaitteet

Asustukseen ja roolitukseen sopiva kantolaite. Kansalliskaartilaisille suositellaan hyvin kevyttä järjestelmää, esimerkiksi leipä/ kaasunaamarilaukkua. Huom. taisteluliivi ei ole suojaliivi. Mikäli haluat suojaliiviedun huolehdi siitä, että liivisi on sellainen kuten sääntöihimme liiveistä on ohjeistettu.

 

Kengät

Vapaavalintaiset. Nilkkaa tukevaa mallia suositellaan maaston hankaluuden takia.

Syksylla maasto (ojat ovat taynna vetta) on osittain hyvin vetista ja vaikeakulkuista. Maiharit tai kumisaappaat suositeltavia. Ei kannata tulla lenkkareilla…

 

Aseistus

Pyritään maissa käytössä olevaan aseistukseen. Aseissa saa olla kiinni kaikki se mitä aseisiin tänä päivänä tavataan kiinnittämään. Pois lukien kansalliskaarti, joille suositellaan pulttilukkokivääreitä, pistooleita, haulikoita. Mikäli kansalliskaartilainen tulee paikalle sarjatuliaseen kanssa, tulee aseen olla varustelematon.

 

 

Radiot

Radiot on pelissä sallittuja.

Radiokanavat:

1-3 Britit/USA/Kansalliskaarti

4-6 Maahantunkeutujakoalitio

7-8 Hätäkanavat pelinjohdolle

 

Vastapuolen kanavien kuuntelu on sallittu, häirintä on ehdottomasti kielletty!

Pelin johdon kanavia 7-8 EI saa käyttää osapuolen omaan viestintään!!!

 

Radioaktiivinen alue

Pelissa on kaksi radioaktiivista aluetta. Heinisuonalue on totaalisen rdioaktiisen laskeuman alue ja sinne jos eksyt olet eliminoitunut, sorry…

Toinen lievemmin radioaktiinen alue kattaa eteläisen hakkuuaukion alueen. Tämän alueen lapi voi kulkea nopeasti, et voi jäädä sinne asemiin tai eliminoidut. Aseesi ei toimi täällä, lisäksi käsikranaattisääntö tai ”puukotussääntö” ei ole voimassa.

Kannattaa siis välttää näita alueita.

 

Varustevuokraus

Pelissä on mahdollista vuokrata esim. airsoft-pyssy. Hinta on 15 euroa.

Katso tarkemmin Foorumilta kohdasta Varustevuokraus.

 

Ajo-ohje

Pelipaikalle löytyy ohje Kotisivuiltamme kohdasta Kotiniemenvaltio > Sijainti > Ajo-ohje. Peli pelataan siis uudella pelialueella.

Pelipaikan virallinen hälytysosoite on Vanha Härkätie 1387, 13500 Hämeenlinna. Tässä kohtaa on tien varrella opastekyltit ja pelipäivänä myös liikenteenohjaajat ennen pelin alkua.

 

Säännöt

Pelissä noudatetaan KNV:n yleisiä sääntöjä ja mahdollisia pelikohtaisia sääntöjä.

 

Majoittuminen/WC

Pelipaikalla on mahdollista majoittua esim. S2 ja S3 offareilla. Vessa on S2 offarilla.

 

Peliviikonlopun aikataulu

Perjantai 24.10. 2014:

– pelipaikalle on mahdollista tulla majoittumaan klo 16 lähtien

– omat eväät ja majoitusväilineet

– hiljaisuus majoitusalueella klo 24-07

 

Lauantai 25.10. 2014:

– ilmoittautuminen alkaa klo 09.00
– alkupuhuttelu klo 10.45
– komentajien puhuttelut klo 11.00
– peli alkaa klo 12 viimeistään
– ruokatauko klo 15-16
– peli päättyy klo 19 viimeistään

– loppupuhuttelu pelin jälkeen S2 offarilla

Sunnuntai 26.10. 2014:
– hiljaisuus majoitusalueella klo 24-07
– majoittujat keräävät roskansa mustiin jätesäkkeihin ja jättävät ne tien varteen
– poiustuminen majoitusalueelta klo 15 mennessä

 

OSAPUOLET

 

Iso- Britannia & USA

 

Komentaja:

Jarkko Karsikas

Esikunta:

 

Iso-Britannia

1. joukkue

Joukkueen johtaja: Valtteri Skutnabb

Joukkueen varajohtajat: Mikko Koho, Lauri Niemi

1. ryhmä:

– RJ Jerry Hatara, Tatu Varjolaakso, Niko Ran, Esko Kasila, Jarkko Suntioinen, Roni Ahola , Jarno Snellman, Lauri Snellman

2. ryhmä, Erikoistiedustelupartio

– RJ Jussi Sainio, Ville Sainio, Olli Ahokas, Toni Sillanpää, Vihtori Savo, Janne Alitalo

3. ryhmä:

– RJ Jan Ludberg, Oskari Mähönen, Mikael Ranta, Kenneth Nordström, Juhamatti Lahti, Marko Santanen, Ali Aropaltio, Jarno Ruuskanen, Akseli Wiik, Karim Al-Rifai

4. ryhmä:

Lääkintämies:

 

USA:

Joukkueen johtaja:

1-ryhmä/tiedusteluryhmä:

– RJ Teemu Mäkelä, Antti Yli-Kujala, Aleksi Yli-Kujala, Tatu Herrala, Pekka-Eemli Ojala, Aarne Ora, Juhani Ora

2. ryhmä:

– RJ Eemil Pakanen, Eemil Mäkelä, Theo Päkki, Jani Andersson, Oskari Erkkilä, Anton Havukainen, Valtteri Erkkilä, Arttu Kiljunen

3. ryhmä:

– RJ Eelis Mäkinen, Mikael Riikonen, Saku Laaksonen, Timo Helgren, Aaro Inkiläinen, Juho Tietäväinen, Henry Kaurola, Juho Luoto, Vili Kelo, Atte Heino, Juho Anttila, Aku Peltola

4. ryhmä/ tiedusteluryhmä

– RJ Dani Frisk, Lauri Vakkala, Mikael Turkia, Aleksi Kukkeenmäki, Jonathan Rintamäki,  Kalle Tornack

5. ryhmä:

– RJ Jaakko Komulainen, Anssi Kytöaho, Valtteri Nylander, Otto Suntioinen, Joonatan Jäntti, Santeri Punnala, Kim Sandström, Ossi Hurme

6. ryhmä

– RJ Rami Avila, Niclas Snell, Max Sjöman, Ville Rajala, Inti Mery, Sakari Vyyryläinen, Teemu Pyyhtiä , Lassi Tolppa

Lääkintämies:

 

Iso-Britannian siviilikaarti:

– Risto Sundelin,  Jaakko Peltoniemi, Sasha Vorobjev, Teemu Hannula , Jeremias Serpilä, Gabriel Ojanperä

– Poliisiosasto(suljettu ryhmä)  Martti Päivinen, Lauri Matila, Heikki Tervanen, Tuukka Saajo,

 

Lääkintämies:

 

 

Gauntlet Inc. (suljettu ryhmä)

– RJ Lasse Teräväinen, Janne Niitlahti, Mikko Viljanen, Niko Lahtinen, Pekka Norja, Jani Niemelä, Olli-Erik Paukkunen, Sami Lehtinen, Mauri Pirkkalainen

 

 

Saksa, Venäjä & liittolaiset

 

Komentaja: Pekka Karras

Esikunta: Lauri Latva-Pietilä

 

Erikoisjoukko-osasto/

 

Venäjä:

Joukkueenjohtaja:

1. ryhmä:

-RJ Petri Havukainen, Henry Vesa, Juha Toivola, Jussi Korventaival, Tuomas Arasjärvi, Santeri Peiponen, Sami Vornanen,

2. ryhmä:

– RJ Mika Rohula, Joonas Rohula, Ville Hemmilä, Topi Finer, Arttu Laukkanen, Topi Lipponen, Iikka Lipponen

Lääkintämies:

 

Saksa:

Joukkueenjohtaja:

1. ryhmä:

– RJ Pyry Loivanne,  Alex Suosaari, Veikka Räisä, Oskari Kerttula, Niklas Mäkelä, Veeti Mäki, Ilkka Sainio

2. ryhmä:

– RJ Otto Rautanen, Juho Lähdemäki, Taneli Ranne, Mitja Korjonen, Henri Hietala, Juho Vauhkala, Miro Fagerström, Timi Heino

3. ryhmä:

– RJ Erno Korpela, Eero Aarikka, Mika Rantanen, Joakim Hlavaty, Lassi Raivonen, Juuso Tuominen

 

Lääkintämies:

 

Puola:

Joukkueenjohtaja:  Yeti Kakko

1. ryhmä/PSM (Polish Space Marines):

– RJ  Henri Heino, Kuisma Keskinen, Lassi Rantala, Henri Pakkanen, Tuula Mathlin, Luukas Lindholm

2. ryhmä:

– RJ Aleksi Vihelä, Oliver Rytkö, Valtteri Hirvi, Luukas Korpinen, Lauri Snellman, Venni Snellman

 

 

Ranska:

 

 

Tsekki:

– RJ Max Porra, Pekka Toro, Ville Laakso, Tero Himanen, Arto Vilenius, Niilo Jokela, Pauli Andersson, Matias Rantanen, Hannu Pekkarinen, Elias Sillanpää, Eetu Tamminen